ماشین حساب نجومی یونانی 2000 ساله: کارشناسان یک کیهان مکانیکی را به عنوان اولین رایانه در جهان بازسازی می کنند.
نمایشگر کیهان با مکانیسم آنتی کیترا که موقعیت خورشید، ماه و پنج سیاره و همچنین فاز ماه و گره های ماه را نشان می دهد.
محققان دانشگاه UCL بخش عمدهای از پازل را حل کردهاند که ماشینحساب نجومی یونان باستان معروف به مکانیسم Antikythera، یک دستگاه مکانیکی با نیروی دستی است که برای پیشبینی رویدادهای نجومی استفاده میشود.
مکانیسم آنتی کیترا که برای بسیاری به عنوان اولین کامپیوتر آنالوگ جهان شناخته می شود، پیچیده ترین قطعه مهندسی است که از دنیای باستان باقی مانده است. این دستگاه 2000 ساله برای پیش بینی موقعیت خورشید، ماه و سیارات و همچنین ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی مورد استفاده قرار گرفت.
مقاله تیم تحقیقاتی چند رشتهای UCL Antikythera که در Scientific Reports منتشر شده است، نمایش جدیدی از نظم یونان باستان جهان (کیهان) را در یک سیستم چرخ دنده پیچیده در جلوی مکانیسم نشان میدهد.
مقاله تیم تحقیقاتی چند رشتهای UCL Antikythera که در Scientific Reports منتشر شده است، نمایش جدیدی از نظم یونان باستان جهان (کیهان) را در یک سیستم چرخ دنده پیچیده در جلوی مکانیسم نشان میدهد.
تیم تحقیقاتی UCL Antikythera در تلاش برای حل قسمت جلوی مکانیسم Antikythera – یک ماشین حساب نجومی یونان باستان تکه تکه – است که نمایش خیره کننده ای از کیهان یونان باستان را نشان می دهد.
نویسنده اصلی پروفسور تونی فریث (مهندسی مکانیک UCL) توضیح داد: “مدل ما اولین مدلی است که با تمام شواهد فیزیکی مطابقت دارد و با توضیحات موجود در کتیبه های علمی حک شده بر روی خود مکانیزم مطابقت دارد.
“خورشید، ماه، و سیارات در یک گشت و گذار چشمگیر از درخشش یونان باستان به نمایش گذاشته می شوند.”
مکانیسم Antikythera از زمان کشف آن در یک کشتی غرق شده متعلق به دوران روم در سال 1901 توسط غواصان اسفنجی یونانی در نزدیکی جزیره کوچک Antikythera در دریای مدیترانه، هم جذابیت و هم جنجالهای شدید ایجاد کرده است.

ماشین حساب نجومی یک دستگاه برنزی است که از ترکیب پیچیده ای از 30 چرخ دنده برنزی باقیمانده تشکیل شده است که برای پیش بینی رویدادهای نجومی، از جمله کسوف، مراحل ماه، موقعیت سیارات و حتی تاریخ بازی های المپیک استفاده می شود.
در حالی که در قرن گذشته پیشرفت های زیادی برای درک نحوه کارکرد آن صورت گرفته است، مطالعات در سال 2005 با استفاده از اشعه ایکس سه بعدی و تصویربرداری سطحی، محققان را قادر ساخت تا نشان دهند که مکانیسم چگونه خسوف ها را پیش بینی می کند و حرکت متغیر ماه را محاسبه می کند.
با این حال، تا به حال، درک کامل سیستم چرخ دنده در جلوی دستگاه از بهترین تلاش محققان دور مانده است. تنها حدود یک سوم مکانیسم زنده مانده است، و به 82 قطعه تقسیم می شود – چالشی دلهره آور برای تیم UCL ایجاد می کند.

بزرگترین قطعه باقیمانده که به عنوان قطعه A شناخته می شود، ویژگی هایی از یاتاقان ها، ستون ها و یک بلوک را نشان می دهد. دیگری که به عنوان قطعه D شناخته می شود، دارای یک دیسک غیرقابل توضیح، چرخ دنده 63 دندانه و صفحه است.
تحقیقات قبلی از دادههای اشعه ایکس در سال 2005 استفاده کرده بود تا هزاران کاراکتر متنی را که در داخل قطعات پنهان شده بودند و برای نزدیک به 2000 سال خوانده نشده بودند، آشکار کرد. کتیبههای پشت جلد شامل توصیفی از صفحه کیهان است که سیارات روی حلقهها حرکت میکنند و با مهرههای نشانگر نشان داده میشوند. این نمایشگر بود که تیم برای بازسازی آن کار کرد.

دو عدد مهم در پرتوهای ایکس پوشش جلویی، 462 سال و 442 سال، به ترتیب چرخه های زهره و زحل را نشان می دهند. زمانی که سیارات از زمین رصد می شوند، گاهی اوقات چرخه سیارات حرکت خود را در برابر ستارگان معکوس می کنند. کارشناسان باید این چرخه های متغیر را در دوره های زمانی طولانی ردیابی کنند تا موقعیت آنها را پیش بینی کنند.
کاندیدای دکترا و تیم تحقیقاتی UCL Antikythera توضیح داد: “نجوم کلاسیک هزاره اول قبل از میلاد در بابل سرچشمه گرفت، اما هیچ چیز در این نجوم نشان نداد که چگونه یونانیان باستان چرخه بسیار دقیق 462 ساله برای زهره و چرخه 442 ساله برای زحل را پیدا کردند.” عضو آریس داکانالیس.

اینها به عنوان PTM با افزایش چشمگیر نشان داده می شوند.
با استفاده از یک روش ریاضی یونان باستان که توسط فیلسوف پارمنیدس توصیف شده است، تیم UCL نه تنها چگونگی استخراج چرخه های زهره و زحل را توضیح داد، بلکه موفق شد چرخه های تمام سیارات دیگر را نیز بازیابی کند، جایی که شواهدی وجود نداشت.
کاندیدای دکترا و عضو تیم دیوید هیگون توضیح داد: «پس از مبارزه قابل توجه، ما موفق شدیم شواهد موجود در قطعات A و D را با مکانیزمی برای زهره تطبیق دهیم که دقیقاً رابطه دوره سیارهای 462 ساله آن را با چرخ دنده 63 دندانهای در حال بازی کردن است. نقش تعیین کننده.”

پروفسور فریث افزود: «این تیم سپس مکانیسمهای ابداعی را برای تمام سیارات ایجاد کرد که چرخههای نجومی پیشرفته جدید را محاسبه میکرد و تعداد چرخ دندهها را در کل منظومه به حداقل میرساند، به طوری که آنها در فضاهای تنگ موجود قرار میگرفتند.»
دکتر Adam Wojcik (مهندسی مکانیک UCL) یکی از نویسندگان این مقاله افزود: “این یک پیشرفت نظری کلیدی در مورد چگونگی ساخت کیهان در مکانیزم است.” اکنون ما باید امکانپذیری آن را با ساختن آن با تکنیکهای قدیمی ثابت کنیم. یک چالش خاص، سیستم لولههای تو در تو خواهد بود که خروجیهای نجومی را حمل میکنند.»

این کشف تیم تحقیقاتی را یک گام به درک کامل قابلیتهای مکانیسم آنتیکیترا و میزان دقیق پیشبینی رویدادهای نجومی نزدیکتر میکند. این دستگاه در موزه ملی باستان شناسی آتن نگهداری می شود.
تیم تحقیقاتی UCL Antikythera توسط بنیاد AG Leventis، Charles Frodsham & Co. و Worshipful Company of Clockmakers پشتیبانی می شود.
این تیم توسط دکتر آدام ووجیک رهبری می شود و از پروفسور تونی فریث، پروفسور لیندسی مک دونالد (UCL CEGE)، دکتر میرتو جورجاکوپولو (UCL قطر) و نامزدهای دکترا، دیوید هیگون و آریس داکانالیس (هر دو مهندسی مکانیک UCL) تشکیل شده است.
مرجع: “مدلی از کیهان در مکانیسم آنتیکیترای یونان باستان” توسط تونی فریث، دیوید هیگون، آریس داکانالیس، لیندسی مک دونالد، میرتو جورجاکوپولو و آدام ووجیک، 12 مارس 2021، گزارش های علمی