دانشمندان دریافتند که پرخوری شیرینیها تحت تأثیر میکروبیوم روده است.
میکروب های روده بر پرخوری غذاهای شیرین در موش ها تأثیر می گذارد
همهی ما آنجا بودیم. شما فقط می خواستید یک کلوچه Oreo به عنوان میان وعده داشته باشید، اما پس از آن متوجه می شوید که به سراغ یک کوکی دیگر و دیگری می روید. قبل از اینکه متوجه شوید، کل بسته را تمام کرده اید، حتی اگر در ابتدا گرسنه نبودید.
اما قبل از اینکه نسبت به شکم پرستی خود احساس گناه کنید، این را در نظر بگیرید: ممکن است کاملاً تقصیر شما نباشد. اکنون، تحقیقات جدید روی موشها نشان میدهد که باکتریهای خاص روده ممکن است رفتار پرخوری را سرکوب کنند.
اوریو و سایر دسرها نمونه هایی از به اصطلاح “غذاهای خوش طعم” هستند – غذایی که برای لذت بردن از لذت مصرف می شوند، نه صرفاً به دلیل گرسنگی یا نیاز غذایی. انسان ها در لذت بردن از این نوع لذت گرایی تنها نیستند: موش ها نیز دوست دارند دسر بخورند. حتی زمانی که تازه غذا خورده اند، در صورت وجود، باز هم تنقلات شیرین مصرف می کنند.
مطالعه جدید Caltech نشان میدهد که فقدان برخی از باکتریهای روده باعث میشود موشها غذاهای خوشخوراک بخورند. در واقع، یافتهها نشان میدهد که موشهایی که میکروبیوتاسهایشان توسط آنتیبیوتیکهای خوراکی مختل شدهاند، ۵۰ درصد بیشتر گلولههای قند را طی دو ساعت مصرف کردند تا موشهایی که باکتریهای معمولی روده داشتند. هنگامی که میکروبیوت های آنها از طریق پیوند مدفوع بازسازی شد، موش ها به رفتار تغذیه طبیعی خود بازگشتند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که همه باکتریهای روده قادر به سرکوب تغذیه لذتبخش نیستند، اما به نظر میرسد گونههای خاصی رفتار را تغییر میدهند. پرخوری فقط در مورد غذاهای خوش طعم اعمال می شود. موش های با یا بدون میکروبیوتای روده، هر دو هنوز به همان میزان از رژیم غذایی معمول خود می خورند. یافتهها نشان میدهد که میکروبیوتای روده تأثیرات مهمی بر رفتار دارد و این تأثیرات را میتوان با دستکاری میکروبیوتا تعدیل کرد.

مقاله ای که این تحقیق را توصیف می کند در 29 نوامبر در مجله Current Biology منتشر شد. جیمز اوسی، دانشجوی فارغ التحصیل، مطالعه را در آزمایشگاه سرکیس مزمانیان، پروفسور میکروبیولوژی لوئیس بی و نلی سوکس هدایت کرد.
مزمانیان می گوید: نشان داده شده است که میکروبیوم روده بر بسیاری از رفتارها و حالات بیماری در مدل های موش تأثیر می گذارد، از جامعه پذیری و استرس گرفته تا بیماری پارکینسون. درک اخیر مبنی بر اینکه رفتارهای تغذیه با انگیزه، تابع ترکیب میکروبیوم روده است، نه تنها برای چاقی، دیابت و سایر شرایط متابولیک، بلکه احتمالاً به استفاده بیش از حد از الکل، نیکوتین یا مواد غیرقانونی که باعث لذت میشوند، پیامدهایی دارد. ”
برای بررسی اینکه چگونه میکروبیوتای روده بر رفتارهای تغذیه تاثیر می گذارد، اوسی به مدت چهار هفته به گروهی از موش ها آنتی بیوتیک داد و باکتری های روده حیوانات را از بین برد. سپس رفتار تغذیه آنها را با موشهای معمولی با میکروبیوتای سالم روده مقایسه کرد. این دو گروه تقریباً به همان میزان از رژیم غذایی استاندارد موش خود به نام چو خوردند.
اما تفاوت واقعی این بود که موشها چقدر غذای خوش طعم یا دسر مانند مصرف میکردند. موشهای تحت درمان با آنتیبیوتیک زمانی که قرصهایی با ساکارز بالا ارائه کردند، 50 درصد بیشتر از موشهای سالم خود در طول دو ساعت قرصهای بیشتری خوردند و در فواصل زمانی طولانیتری خوردند.
سپس اوسی قصد داشت تعیین کند که موشها چقدر تلاش میکنند تا تنقلات شیرین را به دست آورند. در مجموعهای دیگر از آزمایشها، موشها بهجای قرار دادن خوراکیها در قفس خود، باید دکمهای را فشار میدادند تا گلوله دریافت کنند. هر گلوله بعدی به موش ها نیاز داشت که دکمه را بیشتر و بیشتر فشار دهند. موشهایی که تحت درمان قرار نگرفتهاند، در برخی مواقع علاقه خود را به فشار دادن دکمه از دست میدهند و دور میشوند. با این حال، موشهایی که آنتیبیوتیکهای خوراکی دریافت کردند، تلاش بسیار بیشتری برای به دست آوردن قند بیشتر و بیشتر انجام دادند و دکمه را به طور مکرر فشار دادند که گویی به شدت هوس یک میان وعده داشتند.
نکته مهم این است که این رفتار پرخوری در واقع برگشت پذیر است: محققان می توانند به سادگی با بازگرداندن میکروبیوتای موش از طریق پیوند مدفوع، موش ها را به رفتار طبیعی تغذیه برگردانند. موشهای ترمیمشده همچنان در صورت موجود بودن شکر مصرف میکردند، اما همان رفتار پرخوری را از خود نشان ندادند.
صفحه اصلی اخبار زیست شناسی
دانشمندان دریافتند که شیرینیهای پرخوری تحت تأثیر میکروبیوم روده است.
موضوعات:موسسه فناوری کالیفرنیاعلوم غذاییمیکروبیومتغذیه
توسط موسسه فناوری کالیفرنیا در 3 دسامبر 2022
بسیاری از کوکی های Oreo
بر اساس تحقیقات جدید موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) روی موش، باکتری های خاص روده ممکن است رفتار پرخوری را سرکوب کنند.
میکروب های روده بر پرخوری غذاهای شیرین در موش ها تأثیر می گذارد
همهی ما آنجا بودیم. شما فقط می خواستید یک کلوچه Oreo به عنوان میان وعده داشته باشید، اما پس از آن متوجه می شوید که به سراغ یک کوکی دیگر و دیگری می روید. قبل از اینکه متوجه شوید، کل بسته را تمام کرده اید، حتی اگر در ابتدا گرسنه نبودید.
اما قبل از اینکه نسبت به شکم پرستی خود احساس گناه کنید، این را در نظر بگیرید: ممکن است کاملاً تقصیر شما نباشد. اکنون، تحقیقات جدید روی موشها نشان میدهد که باکتریهای خاص روده ممکن است رفتار پرخوری را سرکوب کنند.
اوریو و سایر دسرها نمونه هایی از به اصطلاح “غذاهای خوش طعم” هستند – غذایی که برای لذت بردن از لذت مصرف می شوند، نه صرفاً به دلیل گرسنگی یا نیاز غذایی. انسان ها در لذت بردن از این نوع لذت گرایی تنها نیستند: موش ها نیز دوست دارند دسر بخورند. حتی زمانی که تازه غذا خورده اند، در صورت وجود، باز هم تنقلات شیرین مصرف می کنند.
مطالعه جدید Caltech نشان میدهد که فقدان برخی از باکتریهای روده باعث میشود موشها غذاهای خوشخوراک بخورند. در واقع، یافتهها نشان میدهد که موشهایی که میکروبیوتاسهایشان توسط آنتیبیوتیکهای خوراکی مختل شدهاند، ۵۰ درصد بیشتر گلولههای قند را طی دو ساعت مصرف کردند تا موشهایی که باکتریهای معمولی روده داشتند. هنگامی که میکروبیوت های آنها از طریق پیوند مدفوع بازسازی شد، موش ها به رفتار تغذیه طبیعی خود بازگشتند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که همه باکتریهای روده قادر به سرکوب تغذیه لذتبخش نیستند، اما به نظر میرسد گونههای خاصی رفتار را تغییر میدهند. پرخوری فقط در مورد غذاهای خوش طعم اعمال می شود. موش های با یا بدون میکروبیوتای روده، هر دو هنوز به همان میزان از رژیم غذایی معمول خود می خورند. یافتهها نشان میدهد که میکروبیوتای روده تأثیرات مهمی بر رفتار دارد و این تأثیرات را میتوان با دستکاری میکروبیوتا تعدیل کرد.
تصویر میکروبیوم روده انسان
تصویری از میکروبیوم روده انسان. میکروبیوتای روده میکروارگانیسم هایی از جمله باکتری ها، باستانی ها، قارچ ها و ویروس هایی هستند که در دستگاه گوارش زندگی می کنند.
مقاله ای که این تحقیق را توصیف می کند در 29 نوامبر در مجله Current Biology منتشر شد. جیمز اوسی، دانشجوی فارغ التحصیل، مطالعه را در آزمایشگاه سرکیس مزمانیان، پروفسور میکروبیولوژی لوئیس بی و نلی سوکس هدایت کرد.
مزمانیان می گوید: نشان داده شده است که میکروبیوم روده بر بسیاری از رفتارها و حالات بیماری در مدل های موش تأثیر می گذارد، از جامعه پذیری و استرس گرفته تا بیماری پارکینسون. درک اخیر مبنی بر اینکه رفتارهای تغذیه با انگیزه، تابع ترکیب میکروبیوم روده است، نه تنها برای چاقی، دیابت و سایر شرایط متابولیک، بلکه احتمالاً به استفاده بیش از حد از الکل، نیکوتین یا مواد غیرقانونی که باعث لذت میشوند، پیامدهایی دارد. ”
برای بررسی اینکه چگونه میکروبیوتای روده بر رفتارهای تغذیه تاثیر می گذارد، اوسی به مدت چهار هفته به گروهی از موش ها آنتی بیوتیک داد و باکتری های روده حیوانات را از بین برد. سپس رفتار تغذیه آنها را با موشهای معمولی با میکروبیوتای سالم روده مقایسه کرد. این دو گروه تقریباً به همان میزان از رژیم غذایی استاندارد موش خود به نام چو خوردند.
سرکیس مزمانیان
سرکیس مزمانیان. اعتبار: Caltech
اما تفاوت واقعی این بود که موشها چقدر غذای خوش طعم یا دسر مانند مصرف میکردند. موشهای تحت درمان با آنتیبیوتیک زمانی که قرصهایی با ساکارز بالا ارائه کردند، 50 درصد بیشتر از موشهای سالم خود در طول دو ساعت قرصهای بیشتری خوردند و در فواصل زمانی طولانیتری خوردند.
سپس اوسی قصد داشت تعیین کند که موشها چقدر تلاش میکنند تا تنقلات شیرین را به دست آورند. در مجموعهای دیگر از آزمایشها، موشها بهجای قرار دادن خوراکیها در قفس خود، باید دکمهای را فشار میدادند تا گلوله دریافت کنند. هر گلوله بعدی به موش ها نیاز داشت که دکمه را بیشتر و بیشتر فشار دهند. موشهایی که تحت درمان قرار نگرفتهاند، در برخی مواقع علاقه خود را به فشار دادن دکمه از دست میدهند و دور میشوند. با این حال، موشهایی که آنتیبیوتیکهای خوراکی دریافت کردند، تلاش بسیار بیشتری برای به دست آوردن قند بیشتر و بیشتر انجام دادند و دکمه را به طور مکرر فشار دادند که گویی به شدت هوس یک میان وعده داشتند.
نکته مهم این است که این رفتار پرخوری در واقع برگشت پذیر است: محققان می توانند به سادگی با بازگرداندن میکروبیوتای موش از طریق پیوند مدفوع، موش ها را به رفتار طبیعی تغذیه برگردانند. موشهای ترمیمشده همچنان در صورت موجود بودن شکر مصرف میکردند، اما همان رفتار پرخوری را از خود نشان ندادند.
میکروبیوتای روده حاوی صدها گونه باکتری است و تیم تحقیقاتی مشکوک بود که برخی از آنها در ایجاد رفتار پرخوری موثرتر از بقیه بوده اند.
اوسی توضیح میدهد: «برای اینکه بفهمم کدام میکروبهای خاص ممکن است درگیر باشند، به گروههای مختلف موشها به صورت جداگانه آنتیبیوتیکهای مختلف دادم». آنتی بیوتیک های مختلف باکتری های مختلف را هدف قرار می دهند. آنچه من مشاهده کردم این بود که موش هایی که آمپی سیلین یا وانکومایسین دریافت کردند، اما به نئومایسین یا مترونیدازول ندادند، در مقایسه با گروه شاهد، این قرص های ساکارز بالا را بیش از حد مصرف کردند. این نشان میدهد که میکروب یا مجموعهای از میکروبها وجود دارد که به آمپیسیلین یا وانکومایسین که مسئول کنترل پاسخ طبیعی به غذاهای بسیار خوشخوراک هستند، حساس هستند.
سپس این تیم شناسایی کردند که افزایش سطح باکتری از خانواده S24-7 (نوعی باکتری مخصوص موش های آزمایشگاهی) و از جنس لاکتوباسیلوس با کاهش مصرف بیش از حد مرتبط است. وقتی این گونههای باکتریایی به موشهای تحت درمان با آنتیبیوتیک داده شد، اما نه سایر باکتریها، تغذیه لذتبخش سرکوب شد.
اگرچه این مطالعه فقط در مورد میکروبیوتای موش نتیجهگیری میکند، اما مسیرهای مطالعه جدیدی را برای درک اینکه چگونه و چرا ممکن است ما را به مصرف بیش از حد تنقلات شیرین سوق دهد باز میکند. اوسی میگوید: «فکر میکنم دیدن اینکه افرادی که آنتیبیوتیکهای خوراکی دریافت میکنند، تفاوتهایی در الگوهای غذایی و انتخابهای غذاییشان نشان میدهند و اینکه آیا این چیزها میتوانند با میکروبیوتای روده مرتبط باشند، بسیار جالب خواهد بود». ما می دانیم که انسان های مبتلا به اختلالات خوردن مانند اختلال پرخوری و بی اشتهایی عصبی در مقایسه با انسان هایی که این بیماری ها در آنها تشخیص داده نشده است، تفاوت هایی در میکروبیوتای روده دارند. بدیهی است که شاید اختلال خوردن بر میکروبیوتا تأثیر بگذارد زیرا آنها غذاهای مختلفی می خورند. شاید دو طرفه است اما تحقیقات در مورد اینکه چگونه آنتی بیوتیک ها ممکن است بر پاسخ به غذاهای خوش طعم در انسان تأثیر بگذارند قطعاً قابل انجام است.
مزمانیان میگوید: «ما عصبشناسی زیربنای این مشاهدات را درک نمیکنیم که میکروبیوم بر مصرف بیش از حد غذاهای خوش طعم در موشها تأثیر میگذارد. “مطالعات آتی در آزمایشگاه ما و سایرین، محور روده-مغز را در تعدیل مدارهای پاداش در مغز و همچنین احتمالاً ابداع پروبیوتیکها برای مداخله در اختلالات خوردن بررسی خواهند کرد.”
مرجع: “میکروبیوتای روده سرکوب کننده تغذیه ناشی از غذاهای خوش طعم” نوشته جیمز اوسی، جوزف سی. بوکتور و سرکیس ک. مزمانیان، 29 نوامبر 2022، زیست شناسی کنونی .
منابع:
https://doi.org/10.1016/j.cub.2022.10.066
علاوه بر اوسی و مزمانیان، جوزف بوکتور دانشجوی فارغ التحصیل نیز یکی از نویسندگان آن است. بودجه توسط بنیاد ملی علوم، برنامه پژوهشگران هزاره گیتس و موسسه تحقیقات پزشکی هریتیج تامین شد. سرکیس مزمانیان یکی از اعضای هیئت علمی وابسته به موسسه Tianqiao و Chrissy Chen برای علوم اعصاب در Caltech است.